Hämtar information

När du ska köpa en begagnad Isuzu

Ska du köpa en begagnad Isuzu och tycker att det känns lite osäkert. Det behöver det inte vara. Läs våra tips om vad du ska tänka på när du köper en begagnad bil.

Terrängkörning med en Isuzu AT35

Prisläget på marknaden

Skaffa dig en bild av prisläget bland begagnade Isuzu-modeller eller den Isuzu-modell du valt. Priset för samma bil kan variera och det finns alltid en förklaring till om priset är väldigt lågt.

Vem är säljaren?

Vem är det som säljer den Isuzu du har bestämt dig för att köpa? Undvik oseriösa försäljare genom att vända dig till en auktoriserad bilhandlare. På Transportstyrelsen.se kan du kolla upp om det varit täta ägarbyten på bilen, vem som äger den och få information om eventuell kredit.

Kontrollerar bilen

Det är du som köpare som ansvarar för att kontrollera bilens skick. Undersök den därför noga innan du bestämmer dig så att du inte står där med problem efter köpet.

  • Provkör bilen i minst 30 minuter. Du får då tid att testa alla funktioner i bilen – alla instrument och utrustning.
  • Testa klimatanläggningen. Den ska kunna producera kall luft.
  • Leta efter rost. Gå igenom bilens kaross. Lyft på mattor och reservhjul. Titta på trösklarna om det finns spår av rost eller lagringar.
  • Öppna motorhuven. Är det allmänt oljigt och smutsigt kan det bero på bristande underhåll.
  • Kontrollera att oljan är "ren" – inte svart.
  • Ta reda på hur många nycklar som finns till bilen. En Saab-nyckel är en värdehandling och saknas en nyckel ska den omedelbart kodas bort från bilens dator.
  • Är bilen servad och besiktigad? Titta i serviceboken och kontrollera att bilen blev godkänd på bilbesiktningen​.

Att skriva köpekontrakt – ett viktigt avtal

När du köper en begagnad Isuzu av en annan privat person är det Köplagen som gäller, om inget annat avtalas. Vi köpet ska ni använda ett köpekontrakt och skriva in allt som ni kommer överens om. Kontraktet ska upprättas i två exemplar, ett till dig som köpare och ett till säljaren.

Registrera ägarbytet

Fyll i del två – den gula delen – av ägarbytes­handlingarna och skicka till Transport­styrelsen. Du måste använda det senaste registrerings­beviset i original. Det går också bra att anmäla ägarbyte via Transport­styrelsens app "Mina fordon". Kontrollera att säljaren är den person hen utger sig för att vara och att det är bilägaren du gör affären med. Du bör alltid själv se till att handlingarna postas och verkligen skickas till Transport­styrelsen.

Försäkra bilen direkt

Du måste ha en bilförsäkring för bilen i ditt eget namn från den stund du kör iväg med den eftersom säljarens försäkring inte gäller för dig och lagen säger att du måste ha en trafikförsäkring på bilen för att få köra med den.

För dig som Isuzu-ägare är en märkesförsäkring det tryggaste alternativet för din bil. På Isuzu Försäkring garanterar vi att din Isuzu repareras med Isuzu originaldelar på en auktoriserad verkstad. Det gör att bilen behåller sin höga kvalitet, säkerhetsnivå och andrahandsvärde även efter en reparation. Räkna fram ditt pris och köp försäkringen här – du får alltid upp till 300 kronor i internetrabatt.

Räkna och köp

Person-/ Organisationsnummer

Vi ber om personnummer eller organisationsnummer för att kunna erbjuda rätt pris på försäkringen.

Silvrig Isuzu parkerad på skogsväg