Hämtar information

Trafikförsäkring

Som bilägare måste du ha en trafikförsäkring enligt lag, och det är den minsta omfattning du kan välja på din bilförsäkring. Trafikförsäkringen gäller för personskador, skador på andra fordon och andra personers egendom efter en trafikolycka, om det var föraren av din bil som orsakade skadan.​

Trafikförsäkringen gäller utan självrisk förutom om föraren av bilen är yngre än 25 år vid skadetillfället. Då är självrisken 1 000 kronor.​​​

  • Trafikförsäkring gäller inte för skador på din egen bil eller på saker som du förvarar i bilen. Vill du ha en försäkring som även gäller för skador på din egen bil ska du välja halvförsäkring​ eller helförsäkring​.
  • Skulle du bli påkörd av någon annan, får du ersättning både för krockskada på din bil och om du själv eller någon annan person i bilen skadas från den påkörande partens trafikförsäkring.
  • Eftersom det är lag på att ha trafikförsäkring när du äger en bil, ska du köpa försäkring från samma dag som du bli ägare till bilen. Gör du inte det måste du betala en avgift till Trafikförsäkringsföreningen. Om du ställer av bilen hos Transportstyrelsen behövs ingen trafikförsäkring under tiden som bilen är avställd.

Även om din bil inte skulle vara värd så mycket kan det vara bra att ha en försäkring som gäller även för bärgning. Då ska du välja halvförsäkring.

Räkna och köp

Person-/ Organisationsnummer

Vi ber om personnummer eller organisationsnummer för att kunna erbjuda rätt pris på försäkringen.

Trafik

Gäller för personskador, skador på andra fordon och annans egendom som uppstår efter en trafikolycka med bilen.