Hämtar information

Tips för att undvika skador

Oavsett hur noggrann man är så kan du och din bil kan råka ut för en skada. Det finns enkla, självklara saker som man kanske inte alltid tänker på, men som gör att trafikolycka, stöld eller inbrott kan undvikas.

Utrusta bilen rätt

Om olyckan skulle vara framme, rekommenderar vi att du har ficklampa, reflexväst, första hjälpen-väska och ett markeringsband för att märka ut olycksplatsen vid viltolycka. 

Tack vare samarbetet med If kan vi erbjuda dig som har en Isuzu Försäkring rabatt i Ifs Säkerhetsbutik. Se alla säkerhetsprodukter för bil i butiken.

Töm bilen själv

Tänk på hur du parkerar bilen. Om du parkerar bilen synligt, gärna under en gatlykta eller på en trafikerad gata, är det svårare för tjuven att få tillfälle till inbrott eller stöld. Det är viktigt att inte lämna kvar något i bilen – töm bilen själv, innan tjuven gör det! Kontrollera alltid att bilen är låst innan du lämnar den och förvara aldrig bilnycklarna i, eller i närheten av bilen. Med en störsändare kan biltjuven slå ut bilnyckelns låsfunktion.

Byt däck i tid

Perioden den 1 december–31 mars måste du ha vinterdäck enligt lag. Om du råkar ut för en halkolycka före den 1 december får du full ersättning från försäkringen även om du hade sommardäck vid olyckstillfället. Råkar du däremot ut för en halkolycka med sommardäck efter den 1 december får du betala 5 000 kr mer i självrisk, enligt försäkringsvillkoren.

Säkerhet framför allt

Läs några av våra tips om bilsäkerhet

Trötthet i trafiken 

mobiltelefon och bilkörning 

Ett samarbete mellan Isuzu Sverige AB och If Skadeförsäkring AB